Lajme

E gjitha mund të mbyllet me një telefonatë\ Dalin detajet, ja çfarë mund ta sjelli fundin e lüftës

Përveç telefonatës publike, ekziston një linjë komunikimi delikate, por shumë e rëndësishme midis Moskës dhe Kievit që mund të shmangë një luf të totale.

Një linjë e ndërprerë midis gjeneralëve dhe oficerëve të lartë rusë dhe ukrainas, pasi ata të gjithë vijnë nga e njëjta akademi ushtarake. Deri në vitin 1991, në fakt, shkollat ??elu ftës ishin unike për rusët dhe ukrainasit dhe kjo përvojë, raporton La Repubblica, shpesh ka krijuar miqësi dhe lidhje që nuk harrohen kurrë dhe që tani janë thelbësore për të hapur një kanal dialogu dhe për të hedhur themelet për negociatat. Testi i parë për të parë nëse kjo linjë komunikimi mund të jetë e dobishme ka të bëjë me sasinë e madhe të grurit ende në portin e Odessa.

Mbetet për t’u parë nëse ato ushqime do të mund të largohen nga porti dhe nëse po kjo do të jetë falë një marrëveshjeje mes dy palëve. Një lloj pushimi ose “qëllimi” i përkohshëm për të çuar mallin në qarkullim.

Flitet për 20 milionë tonë drithëra që rr ezikojnë të kalben ose të shka tërrohen në depozita dhe kjo mund të shkaktojë një krizë globale ushqimore. Për ta shmangur atë, është i nevojshëm koordinimi me krerët ushtarakë. Jo vetëm. Gjithashtu nga pikëpamja e lu ftës kjo “linjë komunikimi” është thelbësore. Në fakt, në këtë moment ka një ngërç që përfshin tre rre ziqe.

E para janë kohët e kon fliktit të cilat mund të zgjasin. E dyta ka të bëjë me popullsinë: tendenca është të sigurohet fusha e betejës pa zbritje për qytetarët. E treta është probabiliteti i një aksi denti: sa më shumë të kalojë koha, aq më i madh është rrez iku i një ngjarjeje të papritur. Për të shmangur këto tre rrez iqe, shpresojmë në dialogun e fshehtë midis ushtrisë ruse dhe ukrainase.

MË TË LEXUARAT

To Top