Lajme

Rusët i janë vënë kundër\ Nxjerrin në dritë planet e tij për lüftën, ky është hapi tjetër i Putin

Zërat afër Vladimir Putinit kanë zbuluar planet e presidentit rus për lu ftën në Ukrainë. Gleb Pavlovsky, ish- këshilltar dhe strateg politik i Kremlinit gjatë dy mandateve të para të Putinit tha se çdo gjë e vendos Cari.

“Vendos ai, pikë. Putin vendosi pushtimin kundër këshillës së rrethit të tij të ngushtë, i cili hezitonte dhe ishte si një go ditje me thi kë në shpinë të sistemit mbi të cilin mbështetet pushteti i tij. Tani për herë të parë duhet të përballeni me gabimin e tij të rëndë. Ai është në një rrugë pa krye, të cilën do ta shkojë deri në fund. Nuk ka rrugë tjetër.

Perëndimi gabon, duke shpresuar në efektin parandalues ??të sanksioneve. Roman Abramovich po thotë të vërtetën”. Deklarata të forta që shpjegojnë se sa i lartë mund të jetë tensioni në pallatin e Kremlinit dhe mbi të gjitha sa i vendosur është Cari për të vazhduar l uftën. Nga ana tjetër, Serghey Markov, gjithashtu një ish-këshilltar i Putinit, është më optimist për një negociatë, siç kujton Il Corriere:

“Për plaçkën territoriale do të ketë një prirje më të madhe për të negociuar. Por që në momentin e parë ishte e qartë se Putini ka si qëllim përfundimtar ndryshimin e regjimit në Kiev.

Dhe ai nuk bën kompromis për këtë. Ai dëshiron të imponojë një narrativë të re brenda Ukrainës. Në një farë kuptimi, ky është ko nflikti i parë që do të luf tohet për kontrollin e televizionit.” Por alarmi më i madh për Carin vjen nga fjalët e Stanislav Belkovskij , i cili shpjegon se cili mund të jetë reagimi i popullit rus me një lu ftë afatgjatë: ”

Për njëzet vjet, shoqëria ruse është qeverisur me metoda demobilizimi, inkurajuese në fakt, bra ktisja e çdo interesi apo aspirate të përbashkët.

Në këtë situatë, mobilizimi i përgjithshëm është e vetmja gjë që Putini e di se nuk mund ta përballojë. Fr ika më e madhe e Kremlinit është pikërisht ajo e një populli të mobilizuar, sepse askush nuk mund ta imagjinojë se cila do të ishte përgjigja e tij “.

MË TË LEXUARAT

To Top